image

Lokale og internationale kontakter

Næstved Gymnasium og HF er en udadvendt og åben skole, der samarbejder med lokale og videregående uddannelsesinstitutioner, erhvervslivet, kommuner, teatre m.m. Skolen organiserer studierejser og har flere internationale samarbejdsprojekter med andre skoler i Europa og i Kina. Desuden arbejdes der konstant med at vedligeholde og udvikle de eksisterende kontakter, samt at søge nye muligheder for internationalt samarbejde med andre skoler.

Næstved Gymnasium og HF har lige nu flere faste udvekslingspartnere rundt om i Europa. Faget spansk udveksler med gymnasier i Toledo og Segovia, mens fagene matematik og fransk udveksler med et gymnasium i Poitiers (Frankrig).

Derudover udveksler Næstved Gymnasium og HF med et gymnasium i Zagreb (Kroatien), et gymnasium i Tallinn (Estland) et gymnasium i Valdobbiadene (Italien) og russiskholdene udveksler med den skandinaviske skole i Kiev (Ukraine).

Næstved Gymnasium og HF har også siden 2008 haft en udvekslingsaftale med Jiaxing No. 4 Highschool, i Jiaxing, Kina.

Desuden er skolen i gang med at etablere et samarbejde med et gymnasium i Boston, USA og en udvekslingskontakt med et gymnasium i Hamburg, Tyskland. Sidstnævnte skydes i gang i foråret 2014. 

Endelig er Næstved Gymnasium og HF en UNESCO/ASP-skole, dvs. at vi deltager i et globalt, samarbejdende netværk mellem ca. 7.500 skoler i 166 lande. En del af dette netværk arbejder med Den Transatlantiske Slavehandel (TST – The Transatlantic Slave Trade) og i den forbindelse har flere elever i skoleåret 2013-2014 været i Dansk Vestindien.

Derfor er Næstved Gymnasium og HF godt rustet til at tage imod kommende internationalt interesserede elever på stx og hf.
Link...