image

Næstved

Næstved Gymnasium og HF samarbejder med en del lokale firmaer og institutioner i forbindelse med undervisningen.

En  foredragsholder fra Teknik- og Miljø i Næstved Kommune holdt således foredrag, da skolen for et par år siden holdt klimadage for alle elever. Agenda 21, Mærk Næstved, lokale folkeskoler og daginstitutioner er andre samarbejdspartnere i offentligt regi. Hf-klasserne samarbejder med University College Sjælland (UCSJ) i forbindelse med deres praktikuge og Næstved Politi besøger skolen og fortæller om deres arbejde, når 2.hf har profiluge.

Skolens kinesiske studieretning samarbejder med Novenco, der har en afdeling i Kina og de naturvidenskabelige klasser tager fra tid til anden på ekskursioner til fabrikken i Næstved.

Næstved Museum har hjulpet en historieklasse med at levendegøre fortiden og Drama Master Class lånte lokaler på Grønnegades Kaserne Kulturcenter til opførelse af deres forestilling "Vejen til Mars" på kulturnatten i efteråret.

Herudover samarbejder NGH med Næstved Sprog- og Integrationscenter (dansk, samafundsfag, geografi og lektiecafé for to-sprogede), BonBon-Land (fysik), Næstved Varmeværk (fysik), Næstved Rensningsanlæg (biologi og naturfag), Naturskolen i Svenstrup (biologi), Damcos Holding A/S (fysik) og CVU Syd og AffaldPlus+ . 

Du er velkommen til at kontakte webmaster Charlotte Madsen, hvis du samarbejder med Næstved Gymnasium og HF, og vi ikke har fået det nævnt her, eller du har en virksomhed, der gerne vil samarbejde med os (nghcm@naestved-gym.dk).

Anne Damsbo
informationsmedarbejder
New Spot Section
Yifey Cao fra 2.c er født i Kina, men kom til Danmark som seks-årig sammen med sine forældre. Han kan derfor tale kinesisk, men er begejstret for muligheden for at lære at læse og skrive kinesiske tegn. - Det er dog kultur- og samfundsdelen, som jeg synes er mest spændende. Også samarbejdet med Novenco, som vi har besøgt i Næstved, er godt: det gør tingene meget konkrete, når man hører om en dansk leders udfordringer ved at lede en fabrik med kinesiske medarbejdere.

Yifey Cao, 2.c
 
Studenter i audiens hos borgmester Svend Hansen (t.h.). Rektor E. Gjede står i baggrunden, Næstved Arkivfoto