image

Master Class

Carlsberg

Vi har på Næstved Gymnasium og HF, i samarbejde med Silkeborg Gymnasium og Svendborg Gymnasium, fra 2008-2009 etableret et projekt, der kaldes Master Class. Det er et projekt hvor der arrangeres ekskursioner med naturvidenskabeligt indhold på et højt niveau.

Målet med projektet er at naturvidenskabeligt interesserede elever får en chance for at mødes med andre elever fra andre gymnasier om deres fælles interesse. Desuden bliver de introduceret til forskellige videre gående uddannelser inden for naturvidenskab.

Eleverne fra Næstved har f.eks. deltaget i et 2-dages besøg på Århus Universitet og et 2-dages besøg på Danmarks Tekniske Universitet(DTU), ryste-sammen-tur til Carlsberg og et 2-dages besøg på Sorø Akademis Science Center. Holdet fra Næstved sammensat af elever fra forskellige klasser fra både 2. og 3. g. De deltagende elever bliver anbefalet af deres faglærere i fysik og kemi, og på baggrund af disse anbefalinger bliver op til 10 elever udvalgt.

Elevreaktioner på deltagelse i Master Class:

”De erfaringer vi har fået gennem Master Class har været en hjælpende hånd til vores valg af videregående uddannelse”.
”Det var en meget social oplevelse, men samtidig lærte vi noget, vi ellers ikke ville have haft mulighed for at lære. Vi hørte nogle spændende foredrag om alt fra relativitetsteorien til termodynamik, som åbnede nogle øjne. Vi lavede også nogle anderledes forsøg, som vi ikke ville være i stand til at lave på gymnasiet. Ud over at det var en meget lærerig oplevelse, så lavede vi en del sociale aktiviteter, hvor vi lærte de andre fra Silkeborg og Svendborg Gymnasium at kende. Det har været to virkelig fede ture med masser af intellektuelle udfordringer. Derudover har det været virkeligt interessant at se, hvordan en videregående uddannelse hhv. Aarhus Universitet og DTU, fungerer.”

Cecilie Ravnholt og Lise Christensen

Master Class fortsætter i næste skoleår med nye og spændende ekskursioner. I kolonnen til venstre kan man vælge at læse mere om juleturen til Carlsberg (
Læs mere her ) og se fotos fra turen og om besøget på Science Centeret.