image

La Santa tur

Vise ord om La Santa af elev Katerina Jørgensen, Næstved Sportscollege

Vi var på en rigtig fed tur, til La Santa Sport(på Lanzarote) med Sportscollege. Det var en meget lærerig og udfordrende uge, hvor der blev prøvet grænser af og fundet nogle nye! Først og fremmest lærte jeg, at det ikke handler om at være den stærkeste og hurtigste i sport. For at være eliteidrætsudøver skal du også tænke logisk i de rigtige situationer og handle klogt. Den kloge narrer nemlig den stærke og dette blev bevist hele to gange under vores tur.
- Det ene eksempel på dette så vi, da vi skulle cykle 25 km i bjergene, på mountainbikes. Det var en hård tur og drengene lagde sig hurtigt i front og forsvandt over alle bjerge. Kun en dreng og to piger lå tilbage og kæmpede op ad de stejle bakker! Vi havde fået et kort at køre efter, som ikke var helt nemt at aflæse, men det lykkedes dog de tre bagerste og de ankom som nr. 1, 2 og 3.. Drengene, som tog frontsædet, hyggede sig et par timer i bjergene og vi fik en masse sol indtil deres hjemkomst.
- En anden udfordring var ”stjerne-løb”, hvor vi, to og to, skulle løbe fra post til post og samle forskellige bogstaver, for til sidst at danne ordet ”guldmedalje”. Det var ikke nok bare at løbe stærkt og være i bedst form! At finde frem til ordet, var en lige så vigtig del af udfordringen og her handlede det om hjerne og ikke fysik. Det vindende hold fandt frem til ordet på 30 sek. Hvor det sidste hold brugte 7 minutter. Og her så vi klart, hvordan den kloge gruppe tog sejren på målstregen fra den stærke gruppe.

Udover det sportslige, blev vi også 8 gode venner! Vi spiste fælles, i restauranten, morgen og aften. Vi solbadede sammen, når tiden var til det og vi så aftenshow hver aften. Ja, vi hyggede os!

Jeg lærte også mine egne færdigheder bedre at kende! Når jeg fx er ude at løbe, her hjemme, når jeg til et punkt, hvor jeg vælger at stoppe og gå for at få pusten. Dette var ikke tilfældet på Lanzarote! Vi var i nogle situationer, hvor det at stoppe ikke var en mulighed og udholdenheden kom på prøve! Her gik det op for mig, at jeg sagtens kan fortsætte, selvom kroppen lader til at have brug for pause. På den tur overskred jeg nogle grænser og satte nogle nye, som jeg ellers ikke havde fundet på egen hånd i DK.

Under stjerne-løbet var det også nemt at se, at vi alle er konkurrencemennesker! Det overraskede mig faktisk, at alle gav sig fuldt ud og gik efter sejren! Havde det blot været en almindelig klasse, som skulle løbe løbet, vil jeg ikke tro på at alle ville give sig 100%, men derimod være nogle som gik rundt og snakkede.. Dette var IKKE tilfældet og der var ikke en pande tør efter løbet. Man kan roligt sige, at vi var 8 sportsmænd, som nægtede at tabe! JLa Santa var en fed oplevelse, hvor vi alle blev en oplevelse rigere! Og jeg snakker på alles vegne, når jeg siger, at vi slet ikke kan vente til næste år!

Det er klart at man bygger nogle bånd efter en uge hvor man har rendt klods op ad hinanden, men der er ingen tvivl om, at vores fælles kampånd og vindermentalitet var det, som gjorde at vi kunne så godt sammen. Lige børn leger bedst.