Brobygning

Oplev dagligdagen på Næstved Gymnasium og HF gennem et brobygningsforløb.

Den bedste måde at finde ud af, om det almene gymnasium er noget for dig, er ved at prøve det selv!

Brobygning er et vejlednings- og undervisningstilbud til dig, der går i 9. klasse, 10. klasse eller på efterskole. Formålet med brobygning er, at du bliver mere afklaret i dit valg af uddannelse, efter du har oplevet dagligdagen, atmosfæren, undervisningen og de krav, vi stiller dig som elev.

Som brobygningselev kommer du til at gå i din egen klasse med eget skema sammen med andre brobygningselever.

Under dit forløb vil du blive introduceret for nogle kernefag, få lektier for og få en grundig gennemgang af uddannelsen af en studievejleder. Du får også mulighed for at høre fra en nuværende elev, hvordan gymnasielivet på NGH er, og hvilke aktiviteter der er for eleverne uden for den almindelige skoletid.

I den første time bliver du budt velkommen, får udleveret dit skema, og får informationer om, hvad der skal ske i løbet af brobygningen.

I skolens kantine kan du købe kolde og varme retter, men du kan også selv medbringe din frokost.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at der er mødepligt til alle timer, og vi forventer, at du selv medbringer egen computer til undervisningen.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på Næstved Gymnasium og HF!

 

Find dit skema

Du kan finde dit skema ved at følge linket her.

I hovedmenuen på Lectio under "elev" finder du dig selv og klikker på dit navn. Med piletasten, som du finder under dit navn, klikker du dig frem til den uge, du skal være her i brobygning. Her finder du dit skema.

Vi gør opmærksom på, at der kan ske ændringer ved sygdom og lignende.

Dette er et eksempel på, hvordan et skema kan se ud:

Fakta:
Brobygningsforløb for 9. og 10. klasser begynder mandage kl. 8.00, hvor vi mødes i skolens kantine.

Brobygningsforløb for efterskoler begynder enten mandage kl. 8.00 eller onsdage kl. 8.00, hvor vi mødes i skolens kantine. 

Introduktionskurser for 8. klasser begynder mandage og onsdage i foråret og kører i todages forløb.

Du tilmelder dig via din egen skole/UU-vejleder.

Skoledagen vil normalt være kl. 8.00 - 13.35.

Skulle du fortryde, skal du melde afbud til UU, der koordinerer al brobygning. Kontakt Ungdommens uddannelsesvejledning for at høre, hvornår du kan komme på besøg, og hvordan du tilmelder dig.

 

 Se flere videoer om Næstved gymnasium og HF her.

8. klasse

Under dit besøg bliver du sat i klasse med andre elever på dit klassetrin, og sammen med dem vil du opleve blandt andet, hvordan vi underviser i forskellige fag. Du vil også komme til at møde nuværende elever på skolen, der kan fortælle dig om livet som gymnasieelev her på NGH. Formålet med introduktionskurset er, at du får kendskab til, hvordan det er at gå på en af de to ungdomsuddannelser her på skolen.

Når du ankommer, bliver du modtaget af en lærer eller studievejleder, som præsenterer programmet og viser dig rundt på skolen. Det vil også være ham eller hende, der fortæller dig om valg og muligheder på STX eller HF, når de to dage er slut. I den første time får du udleveret dit skema, og får informationer om, hvad der skal ske i løbet af brobygningen.

Husk at medbringe en blyant under forløbet. Du kommer måske til at løse små opgaver og kan få lektier for.

Hvis du fortryder din tilmelding, skal du straks meddele det til UU, så en anden kan få din plads. Bliver du syg, skal du ringe til os.

Nedenfor kan du se et eksempel på et 2-dagesforløb. Forkortelserne med store bogstaver er lærerens initialer.

Find dit skema

Du kan finde dit skema ved at følge linket her.

I hovedmenuen på Lectio under "elev" finder du dig selv og klikker på dit navn. Med piletasten, som du finder under dit navn, klikker du dig frem til den uge, du skal være her i brobygning. Her finder du dit skema.

Vi gør opmærksom på, at der kan ske ændringer ved sygdom og lignende.

Brobygning for autismespor

Brobygningens formål er at introducere de unge for gymnasielivet, både miljøet og undervisningen.

Årets brobygning er gennemført. Næste brobygning for unge med autisme er mandag d. 27/11 og tirsdag d. 28/11 2017. Her møder du fra 8.00 – 13.35 og følger et særligt skema, der bliver lagt på Næstved Gymnasiums hjemmeside. På første dag møder du på skolens kontor, hvor du bliver fulgt op til det klasselokale, du skal høre til. Her vil du modtage undervisning, der introducerer dig for forskellige fag.

UU's deadline for tilmelding til brobygning er d. 6. oktober 2017.

For at komme på brobygning, der er særligt tilrettelagt unge med autisme, skal specifikke krav overholdes. Herunder gælder det, at den unge er diagnosticeret inden for autismespektret, at den unge har modtaget undervisning i tysk i grundskolen og er vurderet som fagligt parat til at tage en ungdomsuddannelse.

Læs mere om autismesporet og optagelseskravene her.