Hvorfor NGH?

Som elev på NGH vil du opleve et studiemiljø, der er kendetegnet ved høj faglighed i undervisningen og et godt og stærkt fællesskab både i og på tværs af klasserne.

Undervisningen tilrettelægges af dygtige faglærere med det mål, at alle elever bliver så dygtige, som de kan. Dette sker i gode og trygge læringsmiljøer i klasserne og på de enkelte hold. 

Et godt fællesskab er et rigtig godt afsæt for undervisningen, ligesom fællesskaberne trives og vedligeholdes gennem de mange aktiviteter og traditioner på tværs af klasser, årgange, m.m.

På NGH kan du vælge, om du vil læse STX eller HF. Hvis du har særlige evner og interesser inden for et fag, har skolen mange talenttilbud. Er du tilknyttet Team Danmark, Talentskolen eller Næstved Sportscollege, har vi også en række muligheder for dig.

Næstved Gymnasium blev oprettet i 1943 og i 1970 blev hf en del af skolen. Gennem tiden har vi opbygget en lang række traditioner, som nu er blevet en stor del af vores identitet. Traditionerne tæller blandt andet vores idrætsdag, det festlige melodi grand prix, den hyggelige juleafslutning og selvfølgelig vores stemningsfyldte dimission. Her på siden kan du læse meget mere om de enkelte aktiviteter og traditioner.

Uddannelser

På NGH kan du vælge mellem STX og HF. 

Læs mere om de enkelte uddannelser her. 

Talentudvikling

Har du et helt særligt talent?

Skolen har mange talentaktiviteter indenfor alle fagområder. Skolen tilbyder f.eks. Masterclass i flere fag, forfatterhule og som elev får man også mulighed for at deltage i såvel nationale som internationale konkurrencer.
Derudover kan skolens elever blive optaget på Akademiet for Talentfulde Unge, samt blive en del af programmet projekt Forskerspire

Morgenshow

Morgenshow foregår hver onsdag  i skolens aula i frikvarteret mellem første og andet modul (kl. 9.35-9.50).

Her vil du få diverse beskeder fra Elevrådet, Ruth, Café Cosmos, administrationen, lærerne og rektor, ligesom der kan komme besøg udefra. Morgenshowet afsluttes med et underholdende indslag på ca. 5 minutter fra en af skolens klasser. Til sidst i morgenshowet bliver det afgjort, hvilken klasse, der skal stå for underholdningen den følgende uge, når den røde tombola bliver fundet frem.

Frokostpauser

1.g-klasserne spiser deres frokost i aulaen, mens 2. og 3. årgang spiser i området ved kantinen i terrænplanet.

Hver uge bliver to klasser udpeget til at rydde op i aulaen og kantineområdet i slutningen af pausen. Oprydningen inkluderer også at sætte stole op under bordene, så rengøringen let kan komme til.

Til tider kan du bruge din frokostpause på ”frokostuniversitetet”, der bliver holdt fra 11.30-12.00. Frokostuniversitetet er en lille forelæsning enten ved en lærer eller elev på skolen, der har noget på hjerte eller ved en foredragsholder udefra. På Lectio kan du se, hvornår vi afholder det næste frokostuniversitet.

Idrætsdag

Til årets idrætsdag klæder du og din klasse jer ud i et tema, I selv vælger eller som relaterer til jeres klassebogstav. Alle elever møder i aula, hvor vi varmer op med et musikalsk indslag og fælles opvarmning, inden dagens klassekampe starter.

I dyster i forskellige sportskonkurrencer, kendte såvel som alternative. Glæd dig for eksempel til frisbee-stafet, hockey og trillebørsstafet, eller konkurrencens højdepunkt; sæbeskumsstafetten – en glidetur over armeret presenning dækket af vand og sæbeskum, swoooosh!

Glæd dig også til den store cheerleading-konkurrence, hvor klassens kampsang præsenteres.

Dagens festligheder slutter med årets første Ruth-fest.

Musikcafé

Der afholdes en række musikcafeer fredag eftermiddag i løbet af skoleåret. Alle er velkomne som publikum eller på scenen.
Spiller du i dit eget band, synger du selv eller spiller et instrument, og gerne vil optræde for andre end dine forældre og kæledyr, kan du henvende dig til musiklærerne Lasse Bentz (BE) eller Lone Sand(LO).

Cafe Cosmos

På lectio, til morgensamling og på Cafe Cosmos Facebookside (facebook.dk/cafecosmos) kan du orientere dig om kommende arrangementer. Cafe Cosmos afholdes på en fredag og varer fra 15.20-16.45, og her kan du nyde musik og anden form for underholdning, som eleverne selv står for, ligesom det vil være muligt at spille diverse spil i små eller større grupper. Du kan også købe kaffe, te, en enkelt øl, sodavand og snacks. 

Vil du være en del af Cafe Cosmos-udvalget, kan du kontakte udvalget på Edulife (alle-cosmos@ngh.nu).

Melodi Grand Prix

ONSDAG D. 11. OKTOBER 2017.

Melodi Grand Prixet er en årlig begivenhed, hvor alle kan deltage - lærere som elever - bands som solister. Og næsten alt er tilladt - der må spilles egne numre eller covers, og genren er fuldstændig underordnet! 

MGP arrangeres af musik-studieretningens 2.g-hold og bliver afholdt i skolens aula, der er dekoreret i det tema, arrangørerne vælger. Det er en åben konkurrence, hvor alle elever har mulighed for at deltage.  Som publikum betaler du et mindre beløb i entreen, hvor du også får udleveret en stemmeseddel, så du kan være med til at afgøre, hvem der løber med sejren.

Der er ikke stor forskel fra det danske Melodi Grand Prix og vores – der er konferenciers, VIP-lounge og en herlig stemning! Så hold dig orienteret på hjemmesiden og på vores Facebookside. Gå ikke glip af dette brag af en festlig aften.

MGP annonceres på Lectio, via opslag og morgensamlinger.

Teaterkoncert

Opsætningerne har varieret fra store forestillinger med over 80 elever til opsætninger, hvor eleverne har været medproducenter. Forestillingen spiller som regel 3 aftener i november og med stort publikum-fremmøde.

Hvis du kunne tænke dig at være med til at lave kostumer og scenografi, eller hvis du løber rundt med en skuespiller, en danser eller en anden form for performer i maven, så skal du holde øje med skolens intranet Edulife, hjemmesiden og Facebook i august måned. Her bliver det annonceret, hvor du kan få informationer om året opsætning og audition.

 

Fotos fra "Der er ingen bånd. Man binder os på mund og hånd" 2017.

 

Jul på NGH

Allerede fra slut-november begynder julestemningen at sprede sig, når skolens pedeller drager til Moseholm i Hjulebæk for at hente årets store juletræ, der skal stå i aulaen. 3.a står for at pynte træet med hjemmelavet julepynt.

En anden fast tradition er julefodboldturneringen, som 3.t arrangerer. Alle klasser kan deltage med et hold, og de dyster mod hinanden i kampen om æren.

I begyndelsen af december er det værd at slå et smut forbi Sct. Mortens kirke i Næstved, hvor skolens musikhold og lærere arrangerer en julekoncert. Koncerten er åben for alle, der har lyst til at skrue ekstra op for julestemningen.

Den sidste dag før juleferien er også speciel. Her mødes du med din klasse, og I hygger jer med fælles morgenmad, lege og evaluering af semestret, der er gået. Derefter er der fælles juleafslutning i aulaen, hvor der er fællessang, og musikklasserne og lærerbandet underholder. Til sidst skal der naturligvis løbes om juletræet, hvilket kan give lidt trængsel og alarm, men traditioner er til for at blive, og humøret er altid højt efter juletræsdansen.

Går du i 2.HF eller 3.g har du på dette tidspunkt lige afleveret dit studieretningsprojekt eller større skriftlige opgave. Det kan du fejre til årets julefrokost for afgangselever om eftermiddagen.

Ruth

En del af det at gå i gymnasiet er gymnasiefesterne. Med hjælp fra vores forældrekorps gør vi vores bedste, for at alle festdeltagere får en god oplevelse.

 

I løbet af skoleåret er der 3 Ruth-fester:

8. september 2017 (Idrætsfest),

2. februar 2018 (Kunstnerfest),

20. april (Gammel Elevfest, hvor tidligere elever også er velkomne)

 

På Ruths Facebookside (facebook.dk/ruth.ngh) kan du både læse mere om kommende fester og se billeder fra tidligere fester.

Vil du være medlem i Ruth-udvalget, kan du kontakte dem på Edulife (alle-ruth@ngh.nu). 

Tilmelding til gammel-elevfest for tidligere studenter fra NGH

Som tidligere student fra NGH har du mulighed for at deltage i "Gammel-elev-fest" på skolen. 
Hvis du ønsker at deltage i gammel-elevers-fest fredag 21. april 2017, skal du købe en billet på "Safeticket". Du skal købe en "Gammel-elev-billet" (gammel-elev-fest for studenter fra NGH), skrive klasse og årgang (hvor du blev student). Du skal medbringe id og en printet billet til festen, der bliver scannet ved indgangen. Billetten er personlig. Ingen billet ingen adgang.
Sidste frist for køb af billet er ca. en måned før festen. Der sælges ikke billetter ved indgangen.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående eller festen kan du kontakte Pernille Engel 

Næver sleep

Afgangselevernes sidste skoledag markeres på helt særlig vis, når I alle møder udklædt op til den sidste, men festlige, skoledag. Om aftenen spiser du med dine klassekammerater og lærere inden aulaen bliver omdannet til en festsal med underholdning og prisoverrækkelser, som eleverne selv står for. Når klokken slår ved midnat bliver det hele lidt mere seriøst, når rektor Susanne Stubgaard indtager scenen og afslører eksamensplanen og hvilke fag, du skal op i, inden du får din hue på.

Translokation, dimission og galla

Gallafest

Er du afgangselev, er denne fest et af gymnasietidens absolutte højdepunkter at se frem til. På den sidste eksamensdag ankommer 3.g’erne og 2.HF’erne til skolen i fuld galla. Transportmidlerne er sjove, flotte, kreative og opfindsomme. Måske kommer du på et dekoreret løbehjul, en pimpet traktor eller i en åben sportsvogn. Når alle er ankommet, danses Les Lanciers i skolens aula, mens dine forældre og andre gæster kan se på fra balkonen. Herefter får I taget et fællesfoto og et klassefoto på skolens hovedtrappe og din sidste gymnasiefest fortsætter herefter med middag og dans sammen med skolens ansatte til ud på natten.  

Dimission

Når du har fået din studenterhue efter din sidste eksamen, mangler du bare dit eksamensbevis. Det sker under den traditionelle dimissionsceremoni, som foregår fra 11-13 den sidste fredag i juni.

Her møder du og din familie op i skolens hal, hvor du og dine klassekammerater har fået tildelt en stol mens dine forældre må finde en plads bag alle studenterne.

Som indledning synger lærerkoret den gamle latinske studentersang Gaudeamus Igitur. Rektor byder velkommen og overrækker dig dit eksamensbevis, når du sammen med din klasse bliver kaldt op på scenen. Herefter vil en elev – måske dig eller en klassekammerat – holde en elevtale til hele årgangen. Hvem, der er den udvalgte elev, er hemmeligt mellem eleven og rektor. Til sidst foregår en legatuddeling til elever, der er blevet indstillet af deres lærere og udvalgt af rektor til at modtage et af de legater, personer eller institutioner har oprettet til skolen.

Mellem de faste indslag vil der være fællessang ligesom 3.g og 2.HF-studenter står for musikalsk underholdning.

Forældre og andre pårørende er velkomne til at tage billeder undervejs, så længe de ikke forstyrrer eller forsinker.

Translokation

For dig, der er fortsætterelev, hedder sidste skoledag inden sommerferien translokation og foregår den sidste fredag i juni.

Her mødes du i din klasse og klasselærere fra klokken 8-9, hvor de fleste vælger at spise fælles morgenmad. Her vil din teamlærer runde året af og gennemgå, hvad det kommende skoleår vil indeholde. I vil også evaluere året, der er gået og måske lave nogle faglige lege.

Klokken 9-9.30 mødes du med alle fortsættereleverne i aulaen til fælles translokation. Her ønsker rektor en god sommerferie efterfulgt af festlige og musiske indslag. Inden du for alvor kan gå på ferie, synger vi alle Feriesangen, og så er der sommerferie.

Projekt frivillig

Når du går på en ungdomsuddannelse og udfører frivilligt arbejde på mindst 20 timer, kan du få et frivilligbevis, som du kan bruge når du søger job eller ind på en uddannelse.

Frivilligt arbejde er ulønnet, og udføres med godgørende eller praktiske formål, fx i sportsforeninger, organisationer og lektiecafeer.
Som frivillig får du sjove oplevelser, samtidig med at gør du en forskel for andre.

Frivilligt arbejde på NGH
Også på Næstved Gymnasium og HF er der mange frivillige opgaver, som giver mulighed for at få et frivilligbevis. Er du aktiv i Elevrådet, sidder i et skoleudvalg eller i Miljørådet og udfører frivilligt arbejde på mindst 20 timer over de 2-3 år, hvor du er elev på skolen, kan du få et frivilligbevis.

Frivilligt arbejde på skolen er også at være aktiv deltager i Teaterkoncerten – på eller bag ved scenen, og de opgaver, som aktive elever i Cosmos og RUTH udfører i forbindelse med fester og fredags-cafeer.

Når du søger job og uddannelse
Du kan bruge dit frivilligbevis, når du senere søger et job eller søger ind på en videregående uddannelse. Beviset signalerer en aktiv ung, der ønsker at gøre en forskel og hjælpe andre.
Projekt Frivillig kan hjælpe dig med at komme i kontakt med organisationer og projekter, som har behov for frivillige.
Kontakt skolens lokale frivillig-vejledere Jacob Leinum (le@ngh.nu) eller Lillian Holst (LH@ngh.nu) for at få hjælp, råd og vejledning.  
Læs mere på Projektfrivillig.dk - og læs artiklen herunder om Julie, der var frivillig på en fodboldskole for udsatte børn.

Projekt frivillig er et landsdækkende projekt og er forankret hos Landssekretariatet for Projekt Frivillig, som har til huse i Odense.

JULIE VAR FRIVILLIG PÅ FODBOLDSKOLE
Julie fra 2.u brugte fem dage i sommerferien på at arbejde frivilligt på en fodboldskole for børn med psykiske problemer og børn, hvis forældre ikke har råd til at betale for fritidsaktiviteter.

- Det giver virkelig noget! Både på cv’et og på samvittigheden!, siger hun.

Sommerferien lå foran hende, men syntes lidt lang, og da hun selv tidligere havde spillet fodbold, tilmeldte hun sig campen. Og det blev en god oplevelse på mange måder:

- Det var nogle rigtigt gode dage, hvor tiden fløj afsted. Og børnene var simpelthen så glade for at se os hver dag. Det føltes virkelig godt, at gøre noget godt for andre uden at få noget for det, fortæller hun.

Julie fik et frivilligbesvis for sit arbejde på fodboldskolen, og til spørgsmålet om hun kunne finde på at arbejde frivilligt igen, svarer hun:
- JA! Frivilligt arbejde får mig til at føle mig god - det er et andet slags overskud!

 

Operation Dagsværk

Operation Dagsværk er en græsrodsbevægelse skabt og styret af elever og henvender sig til elever på ungdomsuddannelser.

Formålet med Operation Dagsværk er at forbedre børn og unges mulighed for uddannelse rundt omkring i verden. Hvert år vælges et internationalt udviklingsprojekt der bliver fokus for årets kampagne.

Den 6. oktober har vi et fællesarrangement for 1. og 2.g og 1.HF, hvor vi får gæster udefra, som fortæller om årets projekt. 

Den 2. november 2016 kan du deltage i OD-dagen, hvor du finder en arbejdsgiver, der kan bruge din arbejdskraft. Det kan være avisbud eller tjener, såvel som havearbejde for din bedstemor. Pengene du tjener på denne dag, bliver doneret til Operation Dagsværk, der samarbejder med en dansk udviklingsorganisation, som kan hjælpe det udviklingsprojekt, eleverne har valgt.

Det er frivilligt at deltage i Operation Dagsværk og du får godskrevet fravær, hvis du vælger at sætte dagen af til at arbejde.

Operation Dagsværk er med til at styrke elevernes sociale ansvarsbevidsthed.

Lommefilm-festival
Deltagerne på Lommefilm-festivalen er sproghold med 2. fremmedsprog,og de har 5 moduler til at producere filmene, der optages på mobiltelen og må vare max. 3 minutter.

Temaet for årets film bliver hvert år valgt af de deltagende lærere. Temaerne de sidste år har været oprør, krimi og hyldest til kærligheden. 

Forløbet slutter med en festival, hvor alle holdenes vinderfilm ses, og eleverne stemmer på, hvilken film som skal vinde. De to film med flest stemmer ses igen i aulaen, hvor der serveres lidt sodavand og snacks. Efter at have set de to film, stemmer eleverne på, hvilken film der skal vinde.

Det er eleverne på de deltagende sproghold, som deltager i festivallen, der normalt afholdes i november.  Derudover er der hvert år også en vinderfilm, som lærerne udvælger. Der er præmier til eleverne bag de to vinderfilm.