Projekt frivillig

Gør noget godt for andre - og for dig selv!

Når du går på en ungdomsuddannelse og udfører frivilligt arbejde på mindst 20 timer, kan du få et frivilligbevis, som du kan bruge når du søger job eller ind på en uddannelse.

Frivilligt arbejde er ulønnet, og udføres med godgørende eller praktiske formål, fx i sportsforeninger, organisationer og lektiecafeer.
Som frivillig får du sjove oplevelser, samtidig med at gør du en forskel for andre.

Frivilligt arbejde på NGH
Også på Næstved Gymnasium og HF er der mange frivillige opgaver, som giver mulighed for at få et frivilligbevis. Er du aktiv i Elevrådet, sidder i et skoleudvalg eller i Miljørådet og udfører frivilligt arbejde på mindst 20 timer over de 2-3 år, hvor du er elev på skolen, kan du få et frivilligbevis.

Frivilligt arbejde på skolen er også at være aktiv deltager i Teaterkoncerten – på eller bag ved scenen, og de opgaver, som aktive elever i Cosmos og RUTH udfører i forbindelse med fester og fredags-cafeer.

Når du søger job og uddannelse
Du kan bruge dit frivilligbevis, når du senere søger et job eller søger ind på en videregående uddannelse. Beviset signalerer en aktiv ung, der ønsker at gøre en forskel og hjælpe andre.
Projekt Frivillig kan hjælpe dig med at komme i kontakt med organisationer og projekter, som har behov for frivillige.
Kontakt skolens lokale frivillig-vejledere Jacob Leinum (le@ngh.nu) eller Lillian Holst (LH@ngh.nu) for at få hjælp, råd og vejledning.  
Læs mere på Projektfrivillig.dk - og læs artiklen herunder om Julie, der var frivillig på en fodboldskole for udsatte børn.

Projekt frivillig er et landsdækkende projekt og er forankret hos Landssekretariatet for Projekt Frivillig, som har til huse i Odense.

JULIE VAR FRIVILLIG PÅ FODBOLDSKOLE
Julie fra 2.u brugte fem dage i sommerferien på at arbejde frivilligt på en fodboldskole for børn med psykiske problemer og børn, hvis forældre ikke har råd til at betale for fritidsaktiviteter.

- Det giver virkelig noget! Både på cv’et og på samvittigheden!, siger hun.

Sommerferien lå foran hende, men syntes lidt lang, og da hun selv tidligere havde spillet fodbold, tilmeldte hun sig campen. Og det blev en god oplevelse på mange måder:

- Det var nogle rigtigt gode dage, hvor tiden fløj afsted. Og børnene var simpelthen så glade for at se os hver dag. Det føltes virkelig godt, at gøre noget godt for andre uden at få noget for det, fortæller hun.

Julie fik et frivilligbesvis for sit arbejde på fodboldskolen, og til spørgsmålet om hun kunne finde på at arbejde frivilligt igen, svarer hun:
- JA! Frivilligt arbejde får mig til at føle mig god - det er et andet slags overskud!