NGH udbyder eftertragtet studieretning

Et særligt godt fagligt miljø og undervisere med særlige kompetencer får Undervisningsministeriet til at tillade Næstved Gymnasium og HF at udbyde studieretning med idræt B som et af kun 20 gymnasier i landet.

Elever med særlig interesse for idræt, får nu mulighed for at søge en studieretning på Næstved Gymnasium og HF, hvor Idræt B indgår som studieretningsfag. Undervisningsminister Merete Riisager har godkendt udbud af lokal studieretning med fagene Biologi A, Kemi B og Idræt B.

”Jeg er meget begejstret over, at vi nu kan tilbyde vores elever en mulighed for at vælge en studieretning, hvor idræt B indgår. Jeg ser det som en rigtig spændende mulighed for kommende elever, og også som en cadeau til de sportslige aktiviteter og samarbejder vi i forvejen har og udbyder i Næstved,” udtaler rektor Susanne Stubgaard.

Håber på sportsligt løft i hele regionen
Næstved Gymnasium og HF har i forvejen et veletableret samarbejde med lokale idrætsklubber  gennem Næstved Sportscollege, hvor man hjælper unge, talentfulde idrætsudøvere i Næstved med at få idræt og uddannelse til at gå op i en højere enhed. Det fungerer bl.a. ved, at man giver eleverne redskaber til at håndtere og koordinere træning og skole.

Skolen er desuden Team Danmark Uddannelsespartner, hvilket betyder, at skolen opfylder en række kriterier, som sikrer en meget høj kvalitet af de tilbud, som er målrettet elitesportseleverne. Team Danmark-elever kan tage en 3- eller 4-årig STX-uddannelse eller en 2- eller 3-årig HF-uddannelse.

”Vi har rigtig gode faciliteter til at udbyde idræt B, og jeg håber, at det kan være med at give et sportsligt løft i hele regionen. Denne godkendelse er helt i tråd med vores ønske om at udvikle lokale og regionale eliteidrætsudøvere til absolut topniveau i Danmark og samtidig sikre mulighed for gennemførsel af uddannelsesforløb på alle niveauer”, siger Susanne Stubgaard.

Godkendelsen gælder i første omgang for 3 årgange med start i henholdsvis 2018-19, 2019-20 og 2020-21.

Det vil være muligt at høre mere om studieretningen med idræt B ved henvendelse til skolens vejledere og til kommende orienteringsaften d. 16/1-18 kl. 19.00.

 

BAGGRUND: Gymnasiereformen satte i august en stopper for studieretninger med Idræt på B-niveau, selv om studieretninger Biologi A, matematik B og Idræt B indtog en femteplads på top-10 over studieretninger på STX.

Herefter har gymnasierne særskilt skulle søge om dispensation til at oprette en studieretning med Idræt B. For at opnå godkendelse har skolen blandt andet skulle dokumentere et ”helt særegent fagligt miljø” og have undervisere med ”særlige kompetencer”. I alt 20 skoler har fået denne godkendelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.