Åbne foredrag

En tradition på NGH er de Åbne Foredrag året rundt, hvor en række oplægsholdere sørger for spændende foredrag for forældre, elever og interesserede borgere.

Næste Åbne foredrag:

 Dette års Åbne foredrag er under udarbejdelse. Hold øje med hjemmesiden!

TIDLIGERE FOREDRAG:

Hjælp - verden er mærkelig!

27. april 2017 kl. 19-21. Foredraget er gratis og alle er velkomne!

Foredraget vil handle om to af fysikkens store teorier fra starten af det 20. århundrede; kvantemekanikken og relativitetsteorien.
Disse teorier gjorde på meget radikal vis op med tidligere tiders verdensforståelse. Det viser sig, at når vi ser verden på meget lille (atomar) skala eller ved høj fart (tæt på lysets), så ophører tingene med at opføre sig normalt.

Foredraget vil fokusere på en række fænomener, der trodser enhver sund fornuft. Man fristes til at kalde det vås - eller magi: Objekter kan pludselig befinde sig flere steder på en gang, eller undslippe gennem massive vægge. Katte kan både være døde og levende på samme tid, og ens armbåndsur går langsommere, når man tager en tur i et passagerfly.

Men den er god nok: Verden er mere sær, end man med rimelighed kunne forvente.

 

Foredragsholder: Martin Frøhling, til daglig underviser i fysik og matematik på Næstved Gymnasium og HF.

Det høje auditorium (Lokale U144).

 

 

 

Kina: Ven eller fjende?

Torsdag d. 16. marts 2017 kl. 19-21

Foredraget er gratis og alle er velkomne!

Volvo er blevet opkøbt, ligeså er Saab og B&O er stærkt på vej. Står der Huawei på din mobiltelefon eller Lenovo på din bærbare? Der er god sandsynlighed for det, for de kinesiske rigmænd og store koncerner står i kø for at erobre verdensmarkedet.

Kinas militær opruster og gør krav på bittesmå øer ude i havet 1000 km væk fra fastlandet, og ingen tør gøre noget. Kina gør krav på indflydelse på Nordpolen, selv om landet slet ikke er i nærheden. Kina vil bygge højhastighedsbane over Sibirien til USA's vestkyst og er med massive investeringer ved at åbne en ny silkevej, der går helt til Afrika.

Drømmer Kinas præsident Xi Jinping om at true USA's position som eneste supermagt? Er han en ny formand Mao, og ender vi med en kold krig? Er Kina ven eller fjende?  

Simon Gjerø er underviser på Næstved Gymnasium og HF i faget Kinesisk. 

Det høje auditorium (Lokale U144).

  

Åbne foredrag 

Vores dygtige oplægsholdere har blandt andet afholdt foredrag om invasive arter i Danmark, den islandske natur, køn som konstruktion, den danske sangskat, livet som soldat og autentiske fortællinger om en jødisk barndom i Hitlers nazityskland.

Foredragene er gratis og bliver afholdt i skolens auditorium (lokale U144) kl. 19. I starten af skoleåret bliver foredragene annonceret her på siden og på vores Facebookside.

 

Du kan se program her:

2014/2015

2015/2016

2016/2017