Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Samarbejde - lokalt og globalt

Vil du udforske verden?

- Så har vi en række kontakter, der gør din undervisning, dine studieture og udvekslingsrejser spændende og oplevelsesrige.  

NGH er en udadvendt og åben skole, der samarbejder med lokale og videregående uddannelsesinstitutioner, erhvervslivet, foreninger, kommuner, teatre m.m. Vi organiserer studierejser og har flere internationale samarbejdsprojekter med andre skoler i Europa og i Kina.

 

NGH samarbejder også med grundskolen - læs mere her

 

Du kan læse mere om hver enkelt samarbejdspartner her på siden. 

Lokalt samarbejde 

Næstved

På NGH er det lokale samarbejde mellem firmaer og institutioner vigtigt.

Vi samarbejder med:

  • Virksomheder
  • Museer
  • De øvrige ungdomsuddannelser gennem Næstved Uddannelsesråd
  • Sydsjællands og Lolland Falsters Politi samt SSP+ f.eks. gennem deltagelse i temauge på hf om forebyggelse af misbrug
  • Talentskolen
  • Næstved SportsCollege 
  • Næstved Kommune
  • Teatre
  • Videregående uddannelser. Skolen har partnerskabsaftaler bl.a. med Erhvervsakademi Sjælland (Zealand) og DTU – SKYLAB.

Derudover samarbejdes med andre kulturelle institutioner/organisationer samt politiske partier.

 

Nationalt samarbejde

Stor-skolesamarbejde: Næstved Gymnasium og HF har et veletableret ledelsessamarbejde med Silkeborg Gymnasium, Svendborg Gymnasium og Roskilde Katedralskole.

 

Internationalt samarbejde

Frankrig

NGH's udvekslingsgymnasium, Lycée Pilote Innovant International i Poitiers- også kaldet LP2I - ligger tæt på temaparken Futuroscope, hvis faciliteter der inddrages i undervisningen. 
Kontakten blev etableret i 1997 og siden har der stort set hvert år været udvekslinger, fortrinsvis med faget matematik, som er et af LP2I’s fokusområder.

Lycée Hilaire de Chardonnet, Chalon-sur-Saône, Frankrig
Siden 1993 har NGH haft en traditionsrig udvekslingsaftale med Chalon-sur-Saône i Bourgogne. Besøget varer normalt ca. en uge, hvor eleverne sammen udforsker hele det flotte område lige fra Dijon til Lyon og om aftenen returnerer til gymnasiet, hvor de overnatter hos franske elever og deres familier. Besøgene spænder bredt og byder bl.a på virksomhedsbesøg, sightseeing på historiske og kulturelle steder og vinsmagning. Eleverne får altså både mulighed for at opleve den franske kultur på nært hold og afprøve deres sprogfærdigheder på 'rigtige' franskmænd uden for klasselokalet.

Udvekslingen finder sted hvert andet år med besøg i Frankrig i efteråret og genbesøg i Næstved i foråret.


Tyskland, Hamburg

Thomas-Mann-Schule, Lübeck, Tyskland 
Kontakten med Thomas-Mann-Schule, Lübeck blev etableret i foråret 2017 gennem et INTERREG-projekt. I januar 2018 tog det første tyskhold fra NGH på besøg i Lübeck, og i februar 2019 kom de første elever fra TMS på besøg i Næstved. I skoleåret 2019/2020 blev kontakten udviklet yderligere, så der nu både er besøg i Lübeck og genbesøg i Næstved i samme skoleår.
Eleverne indkvarteres privat hos hinanden både i Lübeck og i Næstved, så de oplever den tyske/danske hverdag og kultur på tæt hold og får mulighed for at udfordre deres sproglige, internationale og sociale kompetencer.

Da Thomas-Mann-Schule er en stor skole, er der mulighed for mange forskellige former for samarbejder på tværs af fag og studieretninger.

Kina, Jiaxing
Kinesiskblev oprettet på NGH i januar 2010, og hvert år oprettes 1-2 valghold samt en studieretningsklasse alt afhængig af, hvor mange elever der interesserer sig for faget. Kinesisk handler ikke kun om sprog, men også om kultur- og samfundsforståelse. I den forbindelse har skolens samarbejde med Jiaxing No. 4 High School i Zhejiang provinsen ikke langt fra Shanghai været utrolig givende for eleverne. 

Kroatien, Zagreb
Kontakten med gymnasiet Gimnazija Titusa Brezovackog i Zagreb blev etableret i 2004.
Kroaterne kommer til Næstved om efteråret hvert andet år med 2 klasser. NGH tager til Zagreb om foråret hvert andet år - med en international 1.g hvert andet år og en almindelig 2.g klasse hvert andet år.

Spanien, Málaga
Siden efteråret 2017 har NGH haft en venskabskole i Málaga i det sydlige Spanien. Gymnasiet IES PAblo Picasso er et lille gymnasium i selve Málaga by - hvor man vægter udenlandske kontakter og samarbejder højt. I foråret 2018 gennemførte vi den første udveksling, og siden er det blevet til to besøg/genbesøg med fælles fagligt indhold. Det er skolens spanskhold, der får tilbuddet om at deltage. Næste genbesøg er i januar 2020. 

Ukraine, Kiev
Kontakten til Det Skandinaviske Gymnasium (Scandy) i Kiev blev etableret 2011. Gymnasiet har fokus på de nordiske sprog og den nordiske kultur.