Aktuelt på NGH

Endomondo-stifter på Wall of Fame

Her hænger han nu side om side med andre tidligere elever som Puk Damsgaard, Nikolaj Coster-Waldau og Magnus Heunicke.

Efter afsløringen holdt Christian Birk et spændende oplæg for klasser med innovation og erhvervsøkonomi, der hørte hans fascinerende historie og fik mange gode råd med på vejen til at gå iværksættervejen.

Christian Birk blev student fra Næstved Gymnasium og HF i 1995, og herfra tog hans atletikkarriere fart: Han startede i Herlufsholm Gymnastikforening og derefter i Sparta, og blev dansk mester i 400 meter-løb i 1999-2004.

Han blev multi-millionær på at sælge Danmarks største app-succes Endomondo, og er nu CEO & co-founder i Roster Athletics, en ‘Competition Management Platform’ for stævnearrangører.

Se flere billeder fra dagen her.

Gymnasieelever vandt regionsfinalen

Emma, Ekaterina, Vanessa og Victoria fra 2.y på Næstved Gymnasium og HF har udarbejdet en idé til en app med navnet ”Praktikbanken”. App’en skal gøre det lettere for virksomheder og folkeskoleelever at komme i kontakt med hinanden og lave aftaler om praktikforløb.
Den ide er så god, at den satte pigerne på sejrsskamlen ved regionsfinalen på Ordrup Gymnasium tirsdag d. 4. februar, hvor de dystede mod elever fra Køge Gymnasium, H.C. Ørsted Gymnasium, Øregård Gymnasium, Gl. Hellerup Gymnasium og Niels Brock.

SamfundsCup er en landsdækkende samfundsfagligt funderet innovationskonkurrence, hvor eleverne skal finde på bud på, hvordan man kan løse et samfundsfagligt problem.
I år er overskriften ”Fremtidens Uddannelse”, og ud fra den skal eleverne finde på realistiske, fagligt funderede og originale løsninger til udfordringer i uddannelsen.

Pigernes ide med praktik-app’en havde flere mål end blot at skabe kontakt: De ønsker at styrke praktikken i folkeskolen generelt, bl.a. for at komme den negative sociale arv til livs og få alle til at tage en uddannelse. 

 

Pigerne skal til landsfinalen d. 27. februar. Finalen afholdes på Christiansborg.

Sikke et show - og sikke mange musikalske talenter på NGH!

Årets MGP - der traditionen tro blev arrangeret af 2.g musikklassen - omdannede aulaen til en stemningsfuld jazzklub med levende lys på bordene, charlestonklædte piger og drenge med skjorter og seler.

Vi blev ført trygt igennem det velkomponerede show af de fire værter og et velspillende orkester, og i 'the green room' ventede alle deltagerne ved runde barborde - præcis som i MGP på tv!

2.zm havde også skrevet et iørefaldende jazzet nummer til lejligheden - "Det her det er MGP - som flere nok vil have hængende i ørene dagene frem ...

Der var otte veloplagte deltagere i årets show, og de tog os gennem forskellige genrer - alle meget overbevisende, så det var ikke et nemt valg for publikum, da de skulle sætte kryds ved deres favorit på stemmesedlen.

På plads nummer 3 kom de cool og humoristiske drenge "Bamsefar og slikkepind", på 2. pladsen "Gandalfs guardians" med en energisk version af "Rollespilssangen" - men det var NGH's eget svar på Lady Gaga, Zahra fra 3.z, og hendes band Ordinary Girls, der sang sig ind i alles hjerter med kæmpehittet "Shallow" - tillykke!!!

Se flere billeder fra aftenen HER.

 

Stort fremmøde til Orienteringsaften

”Vores mål er at alle elever skal trives, og blive så dygtige som de overhovedet kan, uanset udgangspunktet”.

Sådan sluttede rektor Susanne Stubgaard sin velkomst i aulaen til de mange fremmødte af, hvorefter gæsterne på egen hånd kunne gå rundt og høre om skolen; om spændende studieretninger på STX, talentudvikling og om det 2-årige HF med praksisorienteret undervisning og erhvervspraktik.

Der var arbejdende værksteder, sprogbåder, aktivitet i idrætshallen og klatresalen, og masser af forsøg og eksperimenter i Foodlab og Maker Space. Og de mange imødekommende elev-guides hjalp folk med at finde frem til lige præcis det, de gerne ville høre om.

”Vi håber at mange er blevet inspirerede af alt det, vi kan tilbyde her på skolen, og at vi ved at introducere og vise, hvordan vi arbejder med fagene og fællesskaberne i og uden for skoletiden, kan gøre det lettere for de unge at træffe deres eget uddannelsesvalg”, siger rektor Susanne Stubgaard.

Se video fra aftenen her. 

Klimavenlig mad i Foodlab

Koncentrationen var høj og de mange gode dufte fik mundvandet til at løbe, da 1.j var i Foodlab for at lave klimavenlig mad i HF-faget NF (naturvidenskabelig faggruppe.)

Her tilberedte de bl.a. kylling, flødekartofler, nachos, frugtsalat og hjemmelavet pasta.

De skulle anvende fagene kemi, biologi og geografi til at sammensætte en ret, der ikke var CO2-belastende, passede godt sammen kemisk set ud fra foodpairing-princippet, og de skulle anvende biologi til at bedømme indholdet af makronæringsstoffer.

De blev bedømt ud fra, hvor godt maden smagte og de ovenstående krav.

Se flere billeder HER.

Julekoncert

Det var en lun og fuldstændig proppet Sct. Mortens Kirke der lagde kirkerum til en af årets juletraditioner på NGH, nemlig julekoncerten. Ekstra stole blev hentet ind, og folk sad i flere rækker - for hvor der er er kirkerum er der hjerterum!

Repertoiret var bredt, stemmerne var smurte og veloplagte, da julen blev sunget ind på behørig vis.

Gymnasiets musikhold, musikklasser og julekor spænder vidt; her var både bl.a. "Have yourself a merry little Christmas", "Dejlig er jorden" og "All I want for Christmas"


En dejlig tradition!

Se flere fotos her.

Kom med i Foodlab

I gymnasiets nye Foodlab bliver der udforsket og ’leget’ med fagene i praksis.

Inden 1.W gik i laboratoriet, havde de snakket om tilsætningsstoffer med fokus på smage og farvestoffer i Kemi. Herefter gik de bolsche-amok, og der blev afprøvet nye smags- og farvesammensætninger - de fleste med stort held!

Undervejs målte de bolchemassens afkøling, som de bagefter skulle regne videre på i matematik.

Læs mere om Foodlab her.

Se billeder af 1.w der laver bolscher her.

Rabalderstræde

Som fluen på væggen kiggede vi inden for i et stort lejlighedskompleks midt i storbyen hos de meget forskellige mennesker, der bor der side om side uden nødvendigvis at kende noget til hinandens liv. Vi oplevede brudstykker af kærlighed, afhængighed, utroskab, nedtur, glæde og længsel, når vi mødte bl.a. den ældre ensomme dame, der drømmer sig tilbage til forgangne tider, det frustrerede barnløse par, den unge mand der springer ud som homoseksuel, en gruppe hjemløse, en flok højlydte teenagere og en excentrisk dame. På gaden og i lejlighederne omkring Rabalderstræde.

Soundtracket til livet i storbyen var Kim Larsen og Gasolin - men i versioner, som du med garanti aldrig har hørt dem før og som alle var udviklet af eleverne. Hvad med fx ”Hvis din far gi’r dig lov” i spoken word-version eller ”Papirklip” med charleston-dansere...?

Se mange flere billeder her: https://bit.ly/2X6VtPE

Årets plakat er lavet af Caroline Amalie Berner Christensen fra 3.c:

 

 

Elever står for alt
75 elever og deres lærere har de sidste måneder knoklet med skabe årets brag af en musikforestilling, der er en stor og stolt tradition på Næstved Gymnasium og HF.
Eleverne står for alt lige fra manuskript, instruktion, skuespil, musik, dans, scenografi, kostumer og for at nytænke de velkendte numre.

 

Forestillingen spiller:

 • Torsdag d. 7. november kl. 20
 • Fredag d. 8. november kl. 18
 • Fredag d. 8. november kl. 20

 

 

Billetter koster 40 kr. og kan købes ved indgangen.

Idrætsdag 2019

Fantastisk opfindsomme udklædninger og sjove sportskonkurrencer af både traditionel og utraditionel slags: Frisbee-stafet, hockey og trillebørsstafet.

Vejret var desværre ikke med os, men alle holdt et kæmpehøjt humør!


Se fotos fra dagen her.

NGH hejser igen Det Grønne Flag

Borgmester Carsten Rasmussen hjalp Miljørådet med at hejse flaget, og derefter var der økologiske æbler til alle.

Miljørådet på NGH har følgende målsætning: ”NGH vil være et grønt gymnasium med miljøbevidste elever og ansatte, som i fællesskab gør en indsats for at indtænke mere bæredygtighed i hverdagen.”

 

 

FAKTA

 • Med tildelingen af Det Grønne Flag følger også tilladelsen til at hejse det i 12 måneder.
 • NGH er tilmeldt Grønt Flag Grøn Gymnasieskole (GFGG), som er et af Friluftsrådets programmer.
 • Programmet er støttet og udviklet i samarbejde med Ministeriet for Børn og Undervisning.
 • Kriterierne for at kunne blive certificeret som grøn skole kræver det bl.a., at NGH nedsætter et

miljøråd og gennemfører undervisning om bæredygtighed, hvor mindst 15 % af eleverne deltager.

 • Andre vigtige kriterier er elevindflydelse, demokrati, medborgerskab og innovation.
 • Grønt flag Grøn Skole er den danske del i det internationale miljøundervisningsprogram Eco-Schools til både folkeskoler og gymnasier. Her deltager mere end 46.000 skoler i 59 lande – og flere er på vej.

 

 

Se flere fotos her.

Introtur for nye elever

Herlig start på introturene for nye elever på NGH. Der skulle samarbejdes og laves sjove og udfordrende øvelser både til lands, til vands og i luften, inden der blev slappet af og hygget uden for teltene om aftenen.

Se billederne fra første dag her.

Aftenhygge her.

Dag 2 her.

Aften dag 2 her.

Elever vinder entreprenør-konkurrence

Stort tillykke til Emma, Emma, Sasja og Katrine fra 3.Y!

Pigerne vandt med den hjælpemotor, de har udviklet til en rollator, der samtidig fungerer som et femte »støttehjul«, der skal få de ældre til at bevæge sig noget mere.

De er kommet ind i forløbet via erhvervsøkonomi i 3.g. og har brugt meget tid på ideen de seneste fire måneder, hvor de blandt andet har de selv svejset modellen sammen.
 
Entreprenørkonkurrencen er en iværksætter-/ide konkurrence, hvor eleverne skal omsætte teori fra undervisningen til at udvikle en ide og føre denne ud i livet. 80 hold stillede op for at få bedømt deres idéer af dommerne, der bestod af 26 lokale erhvervsfolk.

Pigerne er gået videre til de nationale mesterskaber, der finder sted i Odense i april.

Se flere fotos her.

Besøg i Kina

Beijings største antikmarked, vandring langs den Himmelske Fredsplads, ind i den Forbudte by og op ad Kulbjerget for at få en flot udsigt over kejserpaladset, gå-tur på ”Muren”, nudelsuppe og mere eksotiske retter. Alt dette og meget mere fik elever fra NGH lov at opleve, da turen gik til Kina, som er en del af NGH’s etablerede og spændende rejsetilbud.

Turen sluttede med besøg i Shanghai; hvor nyt og gammelt mødes. Besøg på Shanghai museum, hvor der udstilles gamle bronzekar, Buddha-statuer, porcelæn, møbler mm, og senere blev udsigten til Shanghais skyline og floden fra en terrasse på The Bund nydt, hvor man kan se de gamle bygninger bygget af udenlandske banker mm. omkring 1900 på den ene side af floden og symbolet for Kinas genoprejsning på den anden side af floden med de høje, prestigefyldte skyskrabere.
Og som højdepunkt - en tur i Shanghai Tower - Asiens højeste skyskraber og verdens anden største - for at nyde udsigten over byen. Se mere her

 

MGP

MGP på NGH - seneste show

Guld, glimmer, goodie bags, konfetti, balloner, green room, flotte drinks, lækre kager, fem gode værter og et fænomenalt husband - 2.z havde sørget for at der ikke manglede noget til årets MGP.

Det var et fantastisk show - og som prikken over i'et: Med Volbeat-forsanger Michael Poulsen til at overrække førstepræmien – til Stunning Cunts som også fik flotte Volbeat-juletrøjer!

Se Michael Paulsens hilsen til NGH her

Se mere fra MGP her

Individuelle studierejser

 

Igen i år brugte nogle elever den unikke mulighed på NGH, at man kan tage på individuel studierejse i 3.g. I år gik turene til USA, Cambodia og Thailand.

Fra Thailand kom bl.a følgende hilsen: "Da vi ankom til Thailand var vi blandt andet på en hel fantastik trekkingtur i junglen hvor vi kom helt tæt på den "simple livstil" og det primitive liv i landsbyerne. Vi har både oplevet de turistede dele og den helt autentiske, barske fattigdom hvilket har givet os et godt indblik i kulturen og personlig udvikling."

Fra USA skrev Anna: "Jeg er rejst til Maine i USA, hvor jeg besøger College of the Atlantic (COA), som sidste år blev kåret som USA's grønneste college.
Jeg bor i et stort hus med en håndfuld studerende fra skolen, vandrer i den flotte nationalpark, som COA ligger midt i, sejler ud til de omkringliggende øer, deltager i ture og undervisning på universitetet og finder efterhånden ud af, hvad der gør netop denne skole til den grønneste!"

Se mere fra Thailand her.

Se mere fra USA her.

 

Hvorfor NGH?

🔹 er alle muligheder åbne med en uddannelse fra NGH?
🔹 kan du blive ingeniør når du har gået på NGH?
🔹 er der mangfoldigt og mange forskellige typer elever på skolen?
🔹 mange linjer og forskellige valgfag?
🔹 et godt fællesskab?
🔹 mange traditioner?
🔹 et innovationslaboratorium?
🔹 ... og er der med sikkerhed noget for dig?

SVARET ER JA!
Hør selv hvad de skønne NGH-elever siger her i videoen!

 

 

Corona forholdsregler
 1. Beskyt dig selv og andre bl.a. ved at sørge for god håndhygiejne, jf. de blå plakater, der er ophængt forskellige steder på skolen.
 2. Såfremt du som elev på skolen bor sammen med dine forældre eller andre samboende, og disse er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder siden 2. marts 2020, skal du holde dig hjemme i 14 dage efter forældrenes/den samboendes hjemkomst. Dette uanset, at du ikke selv har været i et af de særlige risikoområder. Se aktuelle risikoområder her
 3. Det samme gælder for medarbejderne, hvis de er samboende med personer, der er kommet hjem fra et risikoområde siden 2.marts.
 4. Endeligt gælder den samme forholdsregel naturligvis for både elever og medarbejdere, hvis man selv er kommet hjem fra et risikoområde siden 2.marts. Vi er dog ikke bekendt med, at der skulle være tilfælde heraf.
 5. Hvis man er i tvivl bedes man kontakte skolen.

 

Vurderingen af, hvilke foranstaltninger der er relevante, vil kunne ændre sig over de kommende dage og uger.

I øvrigt henvises til Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Listen over risikoområder vil blive opdateret dagligt af Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen og kan ses på Sundhedsstyrelsens særlige informationsside om COVID-19

NGH er lukket

På baggrund af Statsministerens udmelding d. 23/3 om en forlængelse af lukning af skoler og institutioner til og med d. 13 april, fortsætter vi på NGH den virtuelle undervisning, vejledning og afvikling af møder.

Skolen er således også lukket for den planlagte brobygning for folkeskoleelever samt alle klub- og foreningsaktiviteter, der benytter skolens faciliteter.

Elever skal således fortsat holde sig ekstra godt orienteret på mail og på skolens intranet (Edulife og Lectio), hvor der løbende vil blive givet nye informationer.

Der vil snarest - og senest onsdag - komme nye informationer om undervisning, studieture, afvikling af nf eksamen på hf mm. 

Husk at orientere skolen, hvis du bliver smittet med Covid-19 ved at sende en mail til: skolen@naestved-gym.dk

 

Lærerne vil arbejde hjemmefra, og sørge for at tilrettelægge virtuel undervisning til alle skolens hold.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til uddannelseschef Jacob Leinum på nghle@naestved-gym.dk

Spørgsmål vedrørende elever skal fortsat rettes til den uddannelseschef, der er ansvarlig for elevens klasse.
Se hvem her

 

Venlig hilsen rektor Susanne Stubgaard

23. marts 2020

Hente og aflevere bøger

TORSDAG D. 12. MARTS:

Hvis du har brug for at låne eller aflevere bøger, kan du gøre det indtil kl. 12 torsdag, og fra kl. 9-12 fredag, hvor skolen lukker indtil 29. marts.

Du skal bruge indgangen ved vareindleveringen.

 

/ NGH

Skolen er lukket, men undervisningen fortsætter

Vi kommunikerer med eleverne i Lectio og på deres skolemail.

Hvordan foregår undervisningen? 
De klare retningslinjer fra Undervisningsministeriet er, at eleverne skal have så meget undervisning som muligt i perioden, hvor de ikke kan komme fysisk i skole.

Undervisningen foregår virtuelt efter det skema, der ligger i Lectio, med mindre det aftales anderledes mellem elever og lærere. Vi forventer derfor, at eleverne er klar til virtuel undervisning på tidspunktet for lektionens begyndelse. Lærerne udarbejder en beskrivelse af, hvad eleverne skal gøre for at deltage aktivt i det virtuelle modul.

Hvad med fravær og sygdom? 
Lærerne fortsætter med at fraværsregistrere som de plejer. Det vil ske på baggrund af dokumenteret studieaktivitet fx ved opgavebesvarelser, afleveringer eller mundtlige indlæg i det virtuelle rum.
Hvis eleven bliver syg og ikke kan deltage i undervisningen, skal de som sædvanligt angive fraværsårsager i Lectio.

Hvad med SRP, SSO, SRO og DHO?
Alle de skriftlige aktiviteter SRP, SSO, SRO og DHO afvikles som planlagt. Eleverne hører nærmere i Lectio og i Elevnyt. 

Prøver og eksamen
Loven L140 er netop blevet vedtaget. Loven giver undervisningsministeren mange nye beføjelser, herunder at udskyde og ændre i eksamener, ophøje årskarakterer til prøvekarakterer samt indføre årskarakterer på HF.

Loven gør det muligt for elever i 3.g og 2.HF at få deres eksamensbevis, selv om lukningen af skolen betyder, at eksamen ikke kan gennemføres som normalt. Samtidigt vil det også betyde, at alle fortsætterelever i 1.g, 2.g og 1.HF kan oprykkes til næste klassetrin (såfremt man ellers opfylder de sædvanlige vilkår for dette).

Loven indebærer følgende muligheder:

 • Der kan blive tale om udskydelse eller aflysning af prøver og eksamener.
 • Der kan blive tale om, at de afsluttende årskarakterer på STX også bliver til eksamenskarakterer i de fag, som udtrækkes til eksamen.
 • På HF gives normalt ikke årskarakterer, men loven gør det muligt for ministeren at indføre årskarakterer også på hf, som så i givet fald vil erstatte prøvekarakterer, hvis eksamen ikke kan gennemføres.

 

Om kommende studieture

Det er pt. umuligt at rejse som planlagt. Om studieturene vil kunne afholdes i uge 17, er derfor meget tvivlsomt i den nuværende situation, som ændrer sig løbende. Vi er i kontakt med rejsebureauerne for at høre om vores specifikke muligheder ift. NGH’s reservationer og datoer.

Det vi arbejder for lige nu, er at få det bedst mulige udgangspunkt for evt. udskydelse eller refundering af studieturene. Derfor venter vi lidt endnu - i første omgang en uge - med at træffe en definitiv afgørelse om afvikling, udskydelse eller aflysning af turene. Vi er klar over, at det ikke er rart med denne ventetid, men finder det samlet set mest hensigtsmæssigt.
Eventuelle spørgsmål vedrørende studieture kan stilles til uddannelseschef Jacob Leinum, nghle@naestved-gym.dk

 

20. marts 2020