Aktuelt på NGH

En dag med demokrati

 

- Det er det ægte demokrati, når de unge får mulighed for at udfordre politikere på scenen med præcis de spørgsmål, de selv finder vigtigst, udtaler tv-vært, skribent og foredragsholder Clement Kjærsgaard.

Og det er lige præcis demokrati, dannelse og uddannelse, der er i centrum, når Næstved Gymnasium og HF’s aula fyldes med 1. og 2.-års elever, der gennem seks timer skal lytte, debattere, quizze, løse dilemmaer i forskellige workshops, afholde prøvevalg og spille ”Holdningsspil”.

I panelet sidder Laura Lindahl (LA), Rasmus Nordqvist (Å), Frederik Vad (forbundsformand, DSU), Jacob Mark (SF) og Chris Bjerknæs (formand, DF ungdom).

Clement Kjærsgaard vil kvalificere den demokratiske debat i Danmark, og på Næstved Gymnasium og HF er konceptet for demokrati-dagen:

  • En dag om demokrati, med udgangspunkt i Folketingsvalget men inklusiv en række globale temaer, herunder: Fake news, de store kriser (klima, krig og fred, asylpolitik mm).

 Se fotos her

 

DATO: Mandag d. 3. december 2018

HVOR: Næstved Gymnasium og HF, Nygårdsvej 43, 4700 Næstved

HVORNÅR: Fra kl. 8-14

 

Julefodbold

Traditionen tro bliver der spillet julefodbold i både 10- og 12-pausen i ugerne op til jul.
Klasserne bestemmer selv, om de vil stille med et hold, de ansatte stiller med to hold og er det en pige, der scorer målet, tæller det to points.

Se mere her

Besøg i Kina

Beijings største antikmarked, vandring langs den Himmelske Fredsplads, ind i den Forbudte by og op ad Kulbjerget for at få en flot udsigt over kejserpaladset, gå-tur på ”Muren”, nudelsuppe og mere eksotiske retter. Alt dette og meget mere fik elever fra NGH lov at opleve, da turen gik til Kina, som er en del af NGH’s etablerede og spændende rejsetilbud.

Turen sluttede med besøg i Shanghai; hvor nyt og gammelt mødes. Besøg på Shanghai museum, hvor der udstilles gamle bronzekar, Buddha-statuer, porcelæn, møbler mm, og senere blev udsigten til Shanghais skyline og floden fra en terrasse på The Bund nydt, hvor man kan se de gamle bygninger bygget af udenlandske banker mm. omkring 1900 på den ene side af floden og symbolet for Kinas genoprejsning på den anden side af floden med de høje, prestigefyldte skyskrabere.
Og som højdepunkt - en tur i Shanghai Tower - Asiens højeste skyskraber og verdens anden største - for at nyde udsigten over byen. Se mere her

 

Musikforestilling

Så meget energi, talent, skønhed og mod samlet i én musikforestilling.
Forestillingen starter midt i et sølvbryllup, hvor vi kigger tilbage på højdepunkter og minder fra sølvbrudeparrets liv sammen. Publikum oplever parrets tidlige ungdom og følger dem op til nutiden, og undervejs oplever vi også flashbacks til sølvbryllupsgæsternes liv og ’jubilæer’. 

Oplevelserne bliver tilsat musik i egne arrangementer fra flere årtier; bl.a. Stevie Wonder, Grethe og Jørgen Ingemann, Gasolin og Madonna. Alt på scenen bliver leveret af eleverne, der optræder som både skuespillere, dansere, sangere og musikere.

De ca. 120 elever har selv udviklet og skrevet manuskript, instrueret, lavet scenografi, koreograferet dans samt udvalgt og arrangeret de musiknumre, der er med i forestillingen. Se mere her

Jubilæumsfest d. 22/2 2019

Skoleåret 2018/2019 vil stå i jubilæets tegn, og det vil blive markeret ved forskellige arrangementer gennem året.

 

 

JUBILÆUMS-REUNION FREDAG D. 22. FEBRUAR 2019

 

KØB DIN BILLET HER: https://bit.ly/2NXq1B8

Jubilæet skal også fejres med en kæmpe fest for alle, der har gået her på skolen gennem tiden. Det bliver en festlig aften med god mad og underholdning i topklasse!

Aftenen indeholder bl.a.:
• Spisning sammen med din gamle klasse/årgang
• Rundvisning på gymnasiet
• Mulighed for at møde dine gamle lærere
• Musikalske overraskelser hele aftenen og natten
• Masser af god stemning og nostalgi

Vi løfter løbende sløret for aftenens program, så hold øje med siden her. Allerede nu kan vi dog stolt afsløre, at der naturligvis ikke bliver nogen gammel elevfest uden Sømændene…

Husk at invitere alle dine gamle NGH-venner!


MGP

MGP på NGH

Guld, glimmer, goodie bags, konfetti, balloner, green room, flotte drinks, lækre kager, fem gode værter og et fænomenalt husband - 2.z havde sørget for at der ikke manglede noget til årets MGP.

Det var et fantastisk show - og som prikken over i'et: Med Volbeat-forsanger Michael Poulsen til at overrække førstepræmien – til Stunning Cunts som også fik flotte Volbeat-juletrøjer!

Se Michael Paulsens hilsen til NGH her

Se mere fra MGP her

Idrætsdag

Idrætsdag

Idrætsdagen var igen i år en meget festlig og mindeværdig dag på året, hvor alle elever mødte opfindsomt udklædt i skole til en utraditionel idrætsdag med discipliner inden for alt fra volley og hockey til cheerleading og teambuilding på ski. 

Se de mange flotte og sjove fotos her 

Se video fra Cheerledingfinalen her

NGH til Kulturnat

Elever og lærere fra NGH var aktive med flotte musikindslag, spændende science-show, ”Grøn skole” med smagsprøver og lærerige konkurrencer i kinesisk og russisk.

Se fotos her 

Jubilæumsfest og åbent hus

JUBILÆUMSFEST OG ÅBENT HUS

Et brag af en jubilæumsfest, der løb af stablen torsdag i uge 38

Næsten 4000 gæster lagde vejen forbi, og hørte gode taler fra bl.a. næstformand i Elevrådet, Rasmus 2.e, tidligere undervisningsminister Bertel Haarder og borgmester Carsten Rasmussen.

På scenen blev der vist science show, idræt gennem tiden og musikalske indslag. Skolens nye Master Class-hold i musik spillede, mens vi fik en forsmag på årets teaterforestilling, der også står i jubilæets tegn.

Blev de mange gæster sultne undervejs, sørgede Midt- og Sydsjællands Brand og Redning for at der var lækre grillpølser til alle.

Hele skolen summede af liv, og samtlige lokaler var fyldt med elever, der fremviste deres bud på 'fremtiden' i forskellige sammenhænge: Bæredygtig mad i form af græshopper, plantefars og melorme, kønsroller i fremtiden; ender det med at kvinderne overtager?, fremtidens kirke, idræt i fremtiden og mange mange andre ting.

Tidligere elev og nu Folketingsmedlem, Magnus Heunicke, afslørede skolens nye flotte 'Wall of Fame', hvor fotos og beskrivelse tidligere elever som Puk Damsgaard, Nikolaj Coster-Waldau og DJ Kongsted hænger side om side - og vi regner bestemt med, at berømthedernes væg vokser støt de kommende år.

Se videoen her

Læs interview med Magnus Heunicke her

Læs interview med Helge Adam Møller her

Individuelle studierejser

 

Igen i år brugte nogle elever den unikke mulighed på NGH, at man kan tage på individuel studierejse i 3.g. I år gik turene til USA, Cambodia og Thailand.

Fra Thailand kom bl.a følgende hilsen: "Da vi ankom til Thailand var vi blandt andet på en hel fantastik trekkingtur i junglen hvor vi kom helt tæt på den "simple livstil" og det primitive liv i landsbyerne. Vi har både oplevet de turistede dele og den helt autentiske, barske fattigdom hvilket har givet os et godt indblik i kulturen og personlig udvikling."

Fra USA skrev Anna: "Jeg er rejst til Maine i USA, hvor jeg besøger College of the Atlantic (COA), som sidste år blev kåret som USA's grønneste college.
Jeg bor i et stort hus med en håndfuld studerende fra skolen, vandrer i den flotte nationalpark, som COA ligger midt i, sejler ud til de omkringliggende øer, deltager i ture og undervisning på universitetet og finder efterhånden ud af, hvad der gør netop denne skole til den grønneste!"

Se mere fra Thailand her.

Se mere fra USA her.