Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Flaskepant bliver til træer

Plasticflasker bliver til træer i Næstved, når NGH-eleverne planter træer for penge, de har tjent ved at indsamle plasticflasker på gymnasiet. Projektet hedder ”Pant et træ”.

160 træer blev plantet i den næstvedske muld takket være Miljørådet på Næstved Gymnasium og HF. Eleverne har nemlig indsamlet plasticflasker, og panten bruger de til at plante nye træer ved den kommende klimaskov i Næstved.

Projekt ”Pant et træ” er et samarbejde mellem Næstved Kommune og Næstved Gymnasium og HF. I første omgang fører det til, at ca. 160 danske træer kommer i jorden ved siden af den såkaldte Skills-skov, som deltagerne ved DM i Skills plantede i 2019.

Træerne er af sorterne skovæble, el, eg og hvidtjørn, og er alle 'hjemmehørende', dvs. træer som naturligt findes i den danske natur.

Planen er, at der skal plantes endnu flere træer i takt med, at Næstved Gymnasium og HF får indsamlet flere plasticflasker og dermed får flere penge til at plante træer for.

Gør en forskel for miljøet
- Jeg glæder mig til at plante træerne. Det er sjovt at tænke på, at de flasker og den plastic, som vi har samlet ind, nu bliver til træer, siger Amanda Risager, som er elevrepræsentant i Miljørådet på skolen.

Biologilærer Thomas Bang, som er lærerrepræsentant i Miljørådet, supplerer:

- ”Pant et træ” er et dejligt konkret projekt, hvor eleverne kan se, at de kan være med til at gøre en forskel i forhold til miljøet, siger han, og ser frem til at tage nuværende og fremtidige elever med ud og se beplantningen, som den vokser sig større.

Bæredygtighed i undervisningen
Rektor på Næstved Gymnasium og HF, Marianne Bollerup Neuer, er også begejstret for projektet:

- Jeg er stolt over at være rektor på en skole, hvor elever og lærere i skolens miljøråd har gjort en ekstra indsats for miljøet i lokalområdet. Det vidner om stor ansvarlighed, siger hun.

Borgmester Carsten Rasmussen glæder sig over, at initiativet til projektet kommer fra de unge i Næstved.

- Jeg synes at ”Pant et træ” er et flot projekt; unge mennesker, der gør en konkret indsats for miljøet og klimaet. Det vil vi som kommune gerne være med til at støtte. Derfor slog jeg også til med det samme, da gymnasiet præsenterede mig for idéen.

Rekreativt areal
Plantningen markerer samtidigt starten på den nye klimaskov ved Stenlængegård.

Klimaskoven bliver et vigtigt rekreativt areal i den kommende bydel Stenlængegård. Byudviklingen af Stenlængegård er i fuld gang, og den nye skov vil fungere som klimaskov, som binder CO2. Samtidig vil Næstved Kommunes borgere få flere muligheder for at dyrke friluftsliv tæt på bolig og arbejde.