Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Naturgeografi Master Class

Er du til pladetektonik, gletsjere og energiproduktion? På Naturgeografi Master Class udforsker vi blandt andet Island og de mange naturgeografiske processer, der stadig kan opleves på vulkanøen.

I naturgeografi arbejder vi med samspillet mellem mennesker, samfund og de naturgivne forhold og undersøger, hvordan natur, klima og miljø påvirker menneskets livsgrundlag. 
Mange moderne samfund virker helt løsrevet fra naturens orden. Men en isstorm i Nordamerika, tsunami i Asien, skovbrande i Australien eller en stormflod i Danmark minder os igen og igen om, at selv i avancerede samfund er naturen, dens hærgen og dynamik, grundlæggende for menneskets vilkår. 

På Master Class i naturgeografi arbejder vi med et område, hvor afstanden mellem mennesker og natur er kortere end mange andre steder. I Island er mange af de processer, der gennem tiderne har formet Danmark, stadigt aktuelle, og vil du forstå hvilke kræfter, der tidligere var på spil i Danmark, er Island derfor et fremragende studieområde.

Forberedelsen munder ud i en studietur til Island, hvor meget af tiden kommer til at foregå i felten, så du lærer at arbejde aktivt med seminarernes emner. 

Du har muligheden for at komme med på turen, hvis du brænder for at arbejde med naturgeografiske emner og har lyst til at afprøve faget i praksis.