Jul på NGH

Julen er magisk – også på NGH.

Allerede fra slut-november begynder julestemningen at sprede sig, når skolens pedeller drager til Moseholm i Hjulebæk for at hente årets store juletræ, der skal stå i aulaen.

En anden fast tradition er julefodboldturneringen, hvor både lærere og elever deltager. Alle klasser kan deltage med et hold, og de dyster mod hinanden i kampen om æren.

I begyndelsen af december er det værd at slå et smut forbi Sct. Mortens kirke i Næstved, hvor skolens musikhold og lærere arrangerer en julekoncert. Koncerten er åben for alle, der har lyst til at skrue ekstra op for julestemningen.

Den sidste dag før juleferien er også speciel. Her mødes du med din klasse, og I hygger jer med fælles morgenmad, lege og evaluering af semestret, der er gået. Derefter er der fælles juleafslutning i aulaen, hvor der er fællessang, og musikklasserne og lærerbandet underholder. Til sidst skal der naturligvis løbes om juletræet, hvilket kan give lidt trængsel og alarm, men traditioner er til for at blive, og humøret er altid højt efter juletræsdansen.

Går du i 2.HF eller 3.g har du på dette tidspunkt lige afleveret dit studieretningsprojekt eller større skriftlige opgave. Det kan du fejre til årets julefrokost for afgangselever om eftermiddagen.