Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Engelsk

Den daglige engelskundervisning består af enten A- eller B-niveau, afhængig af studieretningen. I engelskundervisningen benytter lærerne sig af forskellige materialer og undervisningsformer for at opfylde de faglige mål.

Emnerne, der bliver undervist i i engelsk, varierer meget, men alle elever kommer igennem temaer med fokus på USA, UK og et andet engelsktalende land, hvor historiske, samfundsfaglige og kulturelle aspekter er i højsædet, selvfølgelig sammen med det engelske sprog i både skrift og tale.

Engelsk er også et meget populært fag at skrive Studieretningsprojekt i, og derudover er engelsk tit et af de fag, der bliver rejst i, enten i forbindelse med studieturen i 2. g eller en flerdages-eksursion i 3.g, hvor temaet f.eks. kan være Shakespeare med et besøg på The Globe i London.

Engelskfaget åbner op for mange muligheder i forbindelse med videregående studier, og mange uddannelser har desuden engelsk undervisningsmateriale på et relativt højt niveau.

Engelsk Master Class
Engelsk Master Class er et fantastisk tilbud til dig, der ønsker mere personlig udfordring i faget og  ønsker at højne dit faglige niveau.
Engelsk Master Class er opdelt i tre discipliner, så det tilgodeser forskellige elevtyper. Og der er elever, som elsker engelsk så meget, at de deltager i alle tre discipliner.

Cambridge Advanced English
Vi kan tilbyde Cambridge Advanced English, som er et selvstudie med enkelte undervisningsmoduler og med en afsluttende eksamen i de 4 discipliner: Listening, Speaking, Use of English og Writing. Efter endt eksamen får eleverne et flot certifikat, som de kan bruge, hvis de vil studere eller arbejde i udlandet efter endt studentereksamen.

Debating
Vi har efterhånden en rigtig god debating-tradition på skolen, da eleverne hvert år talstærkt melder sig til Debating-delen af Engelsk Master Class. Eleverne lærer her debat-færdigheder, så de bliver i stand til at deltage i debat med andre skoler på et højt fagligt niveau.
NGH er hvert år vært for ESU Debating Cup region syd, hvor sydsjællandske skoler mødes og debatterer på et venskabelig plan, inden de til sidst samles med region nord i en finale for alle tilmeldte gymnasieskoler på Sjælland. 

Public Speaking
Sidst men ikke mindst består Engelsk Master Class også af Public Speaking, som ligger i forlængelse af Debating. Her konkurreres der på individuelt plan, da to elever får muligheden for at repræsentere NGH i semifinalen på baggrund af en tale på 5 minutter, skrevet ud fra et givent emne. Vinderen af ESU Public Speaking-konkurrencen bliver sendt til London til den Internationale Public Speaking-konkurrence for at repræsentere Danmark.