Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Spansk

Spansk er muligheden for at vende den vide verden på vrangen!

Spansk er - sammen med kinesisk og engelsk - det mest talte sprog på verdensplan, og dermed den sproglige adgang til mange kulturer og anderledes samfundsformer end dem vi kender i Danmark.

Alene i USA (hvor sproget ikke er det nationale sprog) er der 55 millioner indbyggere, der taler spansk. I 2050 skønnes det at være 250 millioner – så det er et verdenssprog, der ekspanderer. Der er og vil være gode muligheder med spansk i bagagen – og med sprog generelt. Sprog er nøglen til andre kulturer og interkulturel dialog – der danner grundlaget for fremtidens samfund.

Spansk som begyndersprog
Spansk er i gymnasiet et begyndersprog på A-niveau. Dvs. at vi begynder fra bunden, og arbejder os op til at læse og studere emner inden for kultur, historie og samfund. 

Spansk kan vælges både som studieretningsfag og valgfag.

Undervisning
Undervisningen er anvendelsesorienteret mod simple hverdagssituationer – og vi arbejder med at bygge faste kommunikationsstrategier og situationer ind i undervisningen. Det gør vi via mange forskellige og spændende emner og sjove øvelser, der træner dialogen og forståelsen.

Derudover er der tradition for at spanskholdene laver aktiviteter sammen hvert år; det kan være filmarrangementer i biografen, salsa/flamenco-undervisning eller fejring af de dødes dag i november. Spansk deltager også ofte i studieture og udvekslinger.

Samarbejde i udlandet
Spansk har en udvekslingsaftale med skolen IES Pablo Picasso i centrum af Málaga. Der organiseres udvekslinger, hvor spanskelever fra NGH besøger Málaga, og samtidig kommer elever fra Málaga på genbesøg i Næstved.

Spansk Master Class
Spansk arrangerer hvert år Master Class for de elever, der har ekstra gode evner for og interesse i sproget, historien og kulturen. Undervisningen er frivillig, målrettet og giver gode muligheder for at blive ekstra dygtig til spansk.

I spansk masterclass indgår ekskursioner og alternative undervisningsformer.

Hvad kan man bruge spansk til?
Det globale udsyn vil hos mange ændre sig, hvis de har haft spansk i gymnasiet og dér har arbejdet med spansk sprog og kultur, historie og samfundsforhold. Fx via forløb om migration, familiemønstre, sportskultur (fx fodbold som religion), Nomas gastronomiske revolution i Bolivia, unges forhold i Spanien, den spanske borgerkrig etc.

Spansk er også et velvalgt sprog i forhold til at arbejde i og med spansktalende lande. Det kan være i forhold til handel eller med diverse humanitære projekter.

Valgfags/studieretnings info
Spansk kan vælges som andet fremmedsprog eller studieretningsfag på A-niveau.