Spansk er - sammen med kinesisk og engelsk - det mest talte sprog på verdensplan, og dermed den sproglige adgang til mange kulturer og anderledes samfundsformer end dem vi kender i Danmark.
Alene i USA (hvor sproget ikke en gang er det nationale sprog) er der 55 millioner indbyggere, der taler spansk. I 2050 skønnes det at være 250 millioner – så det er et verdenssprog, der ekspanderer. Der er og vil være gode muligheder med spansk i bagagen – og med sprog generelt. Sprog er nøglen til andre kulturer og interkulturel dialog, der danner grundlaget for fremtidens samfund.
Spansk som begyndersprog
Spansk er i gymnasiet et begyndersprog på A-niveau. Dvs. at vi begynder fra bunden, og arbejder os op til at læse og studere emner inden for kultur, historie og samfund.
Spansk kan vælges både som studieretningsfag og valgfag.
Undervisning
Undervisningen er anvendelsesorienteret mod simple hverdagssituationer – og vi arbejder med at bygge faste kommunikationsstrategier og situationer ind i undervisningen. Det gør vi via mange forskellige og spændende emner og sjove øvelser, der træner dialogen og forståelsen.
Derudover er der tradition for at spanskholdene laver aktiviteter sammen hvert år; det kan være filmarrangementer i biografen, salsa/flamenco-undervisning eller fejring af de dødes dag i november.
Typiske emner i undervisningen er forløb om familiemønstre, sportskultur (fx fodbold og dans), klimaforandringer, narkokriminalitet i Mexico, musik, madkultur, identitet, unges forhold i Spanien, De Dødes Dag, levevilkår for den oprindelige befolkning i Sydamerika, den spanske borgerkrig etc.
Rejser
Det er en fast tradition, at alle valghold rejser sammen til Málaga i 2.g, hvor eleverne blandt andet skal bo hos spanske familier samt dyrke sport, lave mad og danse flamenco med lokale malagueños.
Hvad kan man bruge spansk til?
Spansk giver naturligvis mulighed for at arbejde i og med spansktalende lande både i Europa og Amerika. Det kan være i forhold til handel, internationalt samarbejde eller med diverse humanitære projekter.
Men ud over det rent spanskfaglige, lærer man som sproglig elev vigtige redskaber, som kan være vigtige i mange typer jobs – eksempelvis i NGO’er og private virksomheder.