Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Russisk

Russisk åbner Europa mod øst. Russisk er faktisk det mest talte sprog i Europa!

Ud over det systematiske arbejde med at lære det russiske sprog, arbejder vi også med kultur, historie og samfundsforhold i bredeste forstand, og får på den måde kendskab til en kultur, der på nogle punkter er anderledes og på andre meget som vores egen.

Russiskhold er som regel små hold, hvilket giver holdene et anderledes sammenhold og en anden atmosfære.

Udveksling og samarbejde
Vi har pt. to samarbejdspartnere: En skole i Skt. Petersborg og Det Skandinaviske Gymnasium i Kiev, Ukraine.

Hvert andet år tager 2.g og 3.g russiskholdet sammen på udvekslingstur. Sidste gang var vi i Skt. Petersborg. En af 3.g-eleverne lavede en film om turen:

Det Skandinaviske Gymnasium i Kiev, hvor vi tidligere har været på udveksling, er en oplagt mulighed for elever, der gerne vil på en længere individuel studierejse i 3.g.

Hvad siger tidligere elever?

Hvad en tidligere elev har skrevet i 2018 (uddrag): 

”Efter gymnasiet søgte jeg ind på Københavns Universitet for at læse russisk. …. nu er jeg på kandidaten…

Jeg sidder pt. i Moskva og skriver denne mail, da det også er lykkedes mig at få en praktikplads i Handelsafdelingen på den Danske Ambassade i Moskva. Her skal jeg være indtil februar 2019. Det er rigtig spændende arbejde, som handler om at få danske virksomheder ind på russiske marked.  (...) 

Grunden til, at jeg skriver til dig er for at sige tak for at vise, at det også er en mulighed at arbejde med Rusland og Østeuropa. Jeg tror, at det var turen til Ukraine i efteråret 2013, som virkelig fangede min interesse. Især da det hele ramlede sammen et par måneder senere.”

 

”Jeg vil sige, at russisk har givet mig meget, som jeg føler, at jeg kan bruge. Det giver en unik profil - som man dog er nødt til at kombinere med anden erfaring. Alle mine sidefag på universitet har været i international og interkulturel handel og erhvervsopbygning.”

Valgfags/studieretnings-info
Russisk kan vælges som andet fremmedsprog eller studieretningsfag på A-niveau.