Spring navigationen over og gå direkte til indhold

(Global Studies:) Samfundsfag A, Engelsk A

Global Studies er en internationalt orienteret studieretning, hvor du bliver undervist delvist på engelsk og samtidig tager en dansk studentereksamen.


Der er særligt fokus på politiske, økonomiske, historiske og kulturelle forhold i internationalt og globalt perspektiv. Du vil komme til at arbejde med problemstillinger og udfordringer Danmark og verden står overfor i dag, og med engelsk som arbejdssprog i flere fag bliver du rigtig godt rustet til at begå dig i en stadig mere globaliseret verden.

Undervisning vil være på engelsk i fagene: engelsk, historie og samfundsfag.

Denne studieretning findes også uden undervisning på engelsk i historie og samfundsfag.


Eksempler på emner der kunne være i fokus på den internationale studieretning:
- Hvad kommer Brexit til at betyde for Europa og EU?
- Hvordan er den internationale verdensorden under forandring?
- Hvilke konsekvenser har den øgede globalisering for Danmark og resten af verden?
Studieture ud i verden
På studieretningen vil der være studieture i både 2.g og 3.g til destinationer, der er centre for den globaliserede verden. Det kan være en europæisk destination som fx London eller Bruxelles samt en mere global destination som fx USA. Derfor må der regnes med rejseudgifter på ca. 10-12.000 kr. i alt for de 3 år.


Herudover opfordres elever på studieretningen også til at udnytte muligheden for at tage ud i verden i 3.g, hvor de under programmet ”Individuelle Studierejser” kan rejse ud i op til 4 uger med fokus på feltarbejde, praktikophold, frivilligt arbejde m.m.

Se studieretningens opbygning her