Spring navigationen over og gå direkte til indhold

KemiOlympiaden

Den danske kemiolympiade er for dig, der har interesse og evner for kemi.

Konkurrencen er inddelt i en række udtagelsesrunder, hvor de fire bedste elever går videre til den Internationale Kemiolympiade (IChO). Her har du mulighed for at møde mennesker fra hele verden. 

Første runde foregår i din egen klasse, hvor du tager en teoretisk prøve. Her må du kun bruge lommeregner og databog som hjælpemidler. Klarer du dig godt, kan du indsende din besvarelse til bedømmelse. De 40 bedste elever på landsplan bliver udtaget og inviteret til anden runde. 

Anden runde afholdes på Gefion Gymnasium og KU. Her vil der være et par foredrag, en teoretisk prøve og en laboratorieprøve. 

Alle gymnasieelever - uanset alder - kan deltage i 1. og 2. runde. Er du fyldt 20 år pr. 1. juli kan du desværre ikke deltage i de efterfølgende runder og IChO. Aldersgrænsen er en internationalt fastsat grænse. 

3., 4. og 5. runde bliver afholdt på DTU, AU hhv. Gefion/KU, og der er ikke udskilning imellem disse runder. Her vil du få inspirerende foredrag om mere avancerede områder af kemien. I hver runde vil der være en teoretisk og praktisk prøve, og på baggrund af disse bliver de fire bedste elever udtaget til at deltage i IChO. 

Udtagelsen af de fire finalister finder sted på Carlsberg, hvor de andre naturvidenskabelige olympiader også er med.

Læs mere på www.kemiolympiade.dk