Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Fjerde hold snusfri elever

Slipper for stress og hovedpine samtidig med at de sparer penge. Endnu et hold elever på NGH har kvittet snus.

Slipper for stress og hovedpine samtidig med at de sparer penge. Endnu et hold elever på NGH har kvittet snus.

Mathilde, Frederik Emil, Morgan og Emma har givet sig selv den bedste julegave i år: De er nemlig blevet snusfri takket være NGH’s tilbud om et snusstopkursus i skoletiden.

-Det er rigtig rart at skolen tilbyder sådan et kursus her. Det er meget hårdere at stoppe alene og jeg ville ikke vide hvor jeg skulle gå hen og får hjælp, siger en af eleverne.

De er lettede ved tanken om at slippe for alle de dumme ting og bivirkninger, som følger med snus. Én føler sig friskere om morgenen, en er sluppet af med sin hovedpine og migræne – og de har alle sparet godt 500 kr. på snus siden de stoppede for en måned siden.

Hver elev har sparet op mod 550 kr. på at lægge snusen på hylden.

Tricks til at forblive snusfri
-Det er fedt at være sammen om det og opleve at der også er andre, der gerne vil stoppe. Man tager sig også mere sammen, når man ved at de andre på holdet også kæmper, for det ville ikke være fedt at være den eneste, der kom på kurset og sagde at man var faldet i, hvis de andre stadig var snusfri.

Eleverne har fået forskellige tips og tricks til at forblive snusfri, og rygestopinstruktør Ann-Karina Horsmark regner også med at holde kontakt til eleverne over sms et par måneder endnu.

Det er fjerde gang Næstved Gymnasium og HF tilbyder elever et snusstop, og kurset har været en ligeså stor succes som de tre foregående, idet alle fem elever på kurset nu er snusfri.

Næstved Gymnasium og HF udbyder et snusstopkursus igen til foråret.